Clement: "Zege maakt mij weer volwaardig renner"

Stef Clement wist eerder vandaag voor de vierde keer Nederlands kampioen tijdrijden te worden. De Rabobank-renner sloot daarmee een zware periode af, nadat hij lang geblesseerd was geweest. Clement was na afloop ook duidelijk emotioneel.

"Dat dit Nederlands kampioenschap voor mij een breekpunt in mijn loopbaan zou worden, daar was ik al mee bezig vanaf het moment dat ik mijn lijf negen maanden geleden voor het eerst weer volledig mocht belasten," zei Clement tegen het ANP. "Het herstel verliep gestaag maar ook langzaam. Ik had het geluk dat ik de Ronde van Italië mocht rijden nadat twee ploeggenoten op het laatste moment verstek moesten laten gaan. Een dergelijke grote ronde had ik gewoon nodig om weer de inhoud te krijgen om hier voor de titel te kunnen gaan. En die zege maakt dat ik me weer echt volwaardig renner voel."

"Mijn contract bij Rabobank loopt aan het einde van het jaar af en van dat inkomen moet toch mijn hele gezin leven. Dan is een Nederlandse titel dus heel welkom."

Clement wilde zich ook nog laten zien met het oog op de Olympische Spelen. De wielrennen wil daar graag schitteren in de olympische tijdrit. "Waar renners als Lars Boom, Jos van Emden en Lieuwe Westra zich telkens opnieuw wisten te tonen de afgelopen periode, bleef het rond mij natuurlijk heel stil. Ikzelf begreep ook dat ik me nodig eens moest laten zien om dat project van de Olympische Spelen mogelijk te maken. Garanties heb ik er niet mee, maar ik ben in ieder geval weer in de picture als specialist voor een lange tijdrit."