'Chelsea maakt werk van Lukaku'

De kans is groot dat Romelu Lukaku volgend seizoen in de Engelse Premier League te bewonderen is. Zijn ploeg RSC Anderlecht heeft bevestigd dat de onderhandelingen met Chelsea over een transfer zijn gestart.

"Er is nog een lange weg te gaan in de onderhandelingen. We zijn in gesprek met Chelsea, maar er zijn ook andere clubs waar we mee praten", aldus Herman van Holsbeeck, algemeen directeur van Anderlecht. "Het kan rondkomen binnen een half uur of duren tot en met 31 augustus 2011. Dat is voetbal."

Lukaku liet eerder al weten Anderlecht alleen te verlaten voor een topclub uit de Premier League: "Het wordt de topdrie in Engeland. Of ik blijf." Lukaku zou een zwak hebben voor Chelsea, aangezien zijn idool Didier Drogba bij The Blues onder contract staat.

Met Anderlecht kende Lukaku een teleurstellend seizoen. De Belgisch international greep met zijn ploeg naast de landstitel. De fysiek sterke spits wil echter niets van de verhalen weten dat hij afgelopen seizoen worstelde met zijn vorm: "Ik heb er toch weer zestien ingelegd. En nu ook in de topwedstrijden, wat me vorig seizoen bijna niet lukte."

Lukaku geeft wel toe dat hij het lastig heeft met de hoge verwachtingen van hem: "Waarom liggen de verwachtingen toch zo hoog? Ik ben nog maar een jongen. Ik heb geen Gouden Schoen, ik ben geen Profvoetballer van het Jaar. Weet je wat het is? Ik ben té gehypet."