Schaars: "Hoefde niet lang na te denken"

Stijn Schaars was eerder deze week dichtbij een overgang van AZ naar PSV, totdat Sporting Lissabon zich plots meldde. De Oranje-international moest niet lang nadenken en tekende gisteren een driejarig contract bij de Portugese club.

“Het is allemaal snel gegaan. De onderhandelingen met PSV hadden wat vertraging opgelopen en dinsdag toonde Sporting Lissabon plotseling interesse", aldus Schaars op de website van zijn managenemt Sport-Promotion. Hij vervolgt: “In Nederland wilde ik alleen naar PSV of Ajax, en anders een buitenlandse club.”

Schaars hoefde niet lang na te denken, nadat Sporting Lissabon zich meldde in Alkmaar: “Het was altijd al een droom van me om een buitenlands avontuur aan te gaan en toen Sporting zich aanbood hoefde ik niet lang na te denken. Het is één van de beste clubs uit Portugal, samen met Porto en Benfica."

De middenvelder vindt niet dat de Portugese competitie onderdoet voor de Eredivisie: “Afgelopen seizoen stonden er twee Portugese clubs, FC Porto en Braga, in de finale van de Europa League. Dat wil toch wel wat zeggen. Natuurlijk heb je een aantal mindere clubs, maar het voetbal in de Superliga is gewoon van een erg hoog niveau. Ik zal dan ook alles in het werk stellen om me snel aan te passen en minuten te maken. Ik ga de taal leren en het helpt ook dat Ricky van Wolfswinkel hier speelt.”