Schaars naar Sporting Lissabon

Volgens A Bola zal Sporting Lissabon de komst van Stijn Schaars morgen officieel maken. Daarmee troeft de Portugese ploeg onder meer PSV af, die verregaande interesse had in de Oranje-international.

De 27-jarige Schaars zal AZ daardoor na zes jaar verlaten. In 2009 boekte de middenvelder zijn grootste succes met de ploeg uit Alkmaar. Hij wist als captain van de ploeg kampioen te worden van Nederland. In de zomer van 2005 kwam hij over van Vitesse en sindsdien speelde Schaars 129 competitiewedstrijden voor AZ. Daarin kwam hij zeven keer tot scoren.

Lange tijd leek het erop dat PSV de beste papieren had om Schaars in te lijven, maar de middenvelder geeft naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur aan Sporting Lissabon. De Portugezen wisten eerder al Ricky van Wolfswinkel aan te trekken. Ook Bas Dost staat nog op het lijstje van Sporting.

Update

Volgens De Telegraaf is Stijn Schaars vanavond nog gepresenteerd bij Sporting Lissabon als nieuwe aanwinst. De middenvelder was vanavond persoonlijk tot een overeenkomst gekomen met de ploeg. Ook werd er door Sporting met AZ een akkoord bereikt over de transfer van Schaars.