'VVV vindt nieuwe trainer in De Boeck'

VVV-Venlo en Glen de Boeck lijken elkaar gevonden te hebben. De Belg is favoriet om Wil Boessen op te volgen in Limburg.

VVV hoopt De Boeck op korte termijn te presenteren als nieuwe hoofdtrainer. De 39-jarige Belg zou dan vanaf de start van de voorbereiding voor het nieuwe seizoen VVV onder zijn hoede kunnen nemen. "Van beide kanten is het gevoel heel positief", aldus technisch directeur Mario Captein tegen Voetbal International. "Het gaat alleen nog om details."

De Boeck werd vorig jaar ontslagen bij Germinal Beerschot. VVV polste hem in de winterstop reeds als de opvolger van Jan van Dijk, maar de Belgische coach wilde niet tussentijds instappen. Daarop stelde VVV Boessen aan als interim-trainer. Met Boessen aan het roer stelde VVV op het nippertje lijfsbehoud veilig.

Desondanks liet VVV weten niet verder te willen met Boessen, die hoopt op een nieuwe uitdaging als eindverantwoordelijke. De kans bestaat ook dat Boessen in Venlo blijft. Hij heeft een doorlopend contract bij VVV en blijft daar mogelijk als assistent-trainer van De Boeck.