Baas swaffelt vrouw in gezicht: $95 mln smartengeld

Ashley Alford is in een klap multi-miljonaire. De Amerikaanse, van ergens in de 20, heeft na jaren een rechtszaak tegen haar ex-werkgever gewonnen. De vrouw is door haar baas meerdere malen in haar gezicht geswaffeld.

Alford werkte in 2006 bij Aaron's in St Louis. Haar baas, Richard Moore, heeft haar destijds meerdere malen aangerand. Zo greep hij haar in september van dat jaar bij haar paardenstaart. Vervolgens deed hij zijn gulp open en sloeg haar met zijn penis in het gezicht.

Een maand later, op 12 oktober, zat het slachtoffer op de grond in het magazijn. Moore naderde haar stiekem van achteren en drukte haar hoofd tegen zijn broek. Hij haalde weer zijn tampeloeris tevoorschijn en sloeg hiermee op haar hoofd.

Diezelfde middag was het magazijn weer de 'place to be'. Haar baas naderde Alford weer van achteren. Hierna tilde hij haar shirtje omhoog. Vervolgens trok hij zich net zolang af tot hij klaarkwam op het slachtoffer.

Na deze schokkende incidenten volgde een jarenlange rechtszaak. De rechter heeft haar uiteindelijk in het gelijk gesteld. Aaron's moet haar nu een recordbedrag van 95 miljoen dollar schadevergoeding overmaken.