FC Oss werkt aan selectie

Nu FC Oss zekerheid heeft over promotie naar de Jupiler League, is de club hard bezig met het op peil brengen van de selectie. Op dit moment hebben de Brabanders twee spelers onder contract, krijgen negen voetballers een nieuw voorstel en wordt met twee anderen nog gesproken. De rest dient FC Oss te verlaten.

Alleen Dominique Scholten en Tim Nelemans zijn in het bezit van een doorlopend contract en gaan dus zeker met Oss naar de Jupiler League. De club wil bovendien graag verder met Cees Keizer, Geoffrey Galatà, Esad Razic, Jean Black, Roel van de Sande, Stefan Maletic, Angelo Simone, Richard Arends en Cendrino Misidjan. Zij kunnen een nieuwe aanbieding verwachten. Met Gino Heerings en Igor Trajkov wordt nog gesproken.

De rest van de selectie vertrekt dus uit Oss. Onder hen Erik Wegh, die zijn maatschappelijke loopbaan de voorkeur geeft, en doelman Jurgen Wevers. Hij blijft mogelijk wel bij Oss, maar dan in een commerciële functie. Andere opvallende vertrekkers zijn de basisspelers Aziz Moutawakil, Melvin Kolf en Emrullah Güvenç. Laatstgenoemde werd topscorer van FC Oss en reageerde furieus op het negatieve bericht: "Ik zou graag de werkelijke redenen willen weten. In maart werd verteld dat Oss bij promotie absoluut met mij verder wilde. En nu kan ik botweg gesteld opflikkeren. Ik durf te stellen dat ik de ploeg kampioen heb gemaakt. Oss gaat dit straks heel jammer vinden."