IJsselmeervogels klopt Oss in eerste duel

IJsselmeervogels heeft vanmiddag een grote stap richting de landstitel bij de amateurs gezet. De kampioen van de Topklasse van de zaterdagamateurs wist de eerste wedstrijd van de tweekamp met FC Oss, de kampioen van de zondagtopklasse, te winnen. Het werd in Oss 0-2 voor IJsselmeervogels.

Zeker voor rust waren de Rooien de betere ploeg. De vele kansen leverden echter nog geen doelpunt op. Na rust scoorde IJsselmeervogels, juist in een fase waarin FC Oss beter voor de dag kwam, wel. Wilco Krimp scoorde de openingstreffer. Beide teams kregen vervolgens kansen, waarbij Stefan Maletic namens de Brabanders met een inzet op de lat dicht in de buurt van de gelijkmaker was. Vijf minuten voor tijd kreeg Roel van de Sande van de thuisploeg een rode kaart. Tim Peters, een oud-speler van FC Oss, wist vanaf de stip in twee instanties doelman Jurgen Wevers te passeren en bracht IJsselmeervogels nog op 0-2.

Volgende week verdedigt IJsselmeervogels de voorsprong op eigen veld. Omdat de zaterdagamateurs al hebben laten weten niet te willen promoveren, heeft de nederlaag voor FC Oss verder geen consequenties. De strijd om de landstitel heeft dus enkel een sportieve waarde.