FC Oss promoveert naar Jupiler League

FC Oss is vanmiddag gepromoveerd naar de Jupiler League. De Brabanders werden in Groesbeek kampioen van de Topklasse bij de zondagamateurs, door concurrent Achilles '29 met 0-2 te verslaan. Omdat de andere kampioen van de Topklasse, IJsselmeervogels, niet wil promoveren, is FC Oss nu al zeker van een rentree in de Jupiler League. Gevolg is dat Almere City FC definitief degradeert.

De komende twee weken strijdt FC Oss met IJsselmeervogels nog wel om de landelijke amateurtitel. De winnaar van die tweekamp mag promoveren, maar mag het promotierecht ook doorgeven aan de verliezer. De uitkomst is voor FC Oss dus niet meer van belang als het gaat om promotie.

Vorig seizoen degradeerde de club uit de Jupiler League. De doelstelling was helder: direct promoveren. Dat leek te lukken, want FC Oss verloor slechts één keer. Toch was het nog spannend vandaag. Achilles '29 was bij winst namelijk op gelijke hoogte gekomen met de Ossenaren en dan had een beslissingsduel moeten bepalen wie kampioen werd. Dankzij een treffer van Jean Black voor en Geoffrey Galata na rust werd het echter 0-2. FC Oss speelde lange tijd met tien man, na een rode kaart voor Aziz Moutawakil.