FC Porto pakt vierde prijs van het seizoen

Op FC Porto staat dit seizoen geen maat. De succesvolle formatie van André Villas-Boas won zondag ook de Portugese bekerfinale tegen Vitória Guimarães met ruime cijfers (2-6).

Na de landstitel, de Supercup en de Europa League legde Porto ook beslag op de Portugese beker. In het Estádio Nacional was de Portugese topclub veel sterk voor Vitória Guimarães. De wedstrijd was voor de pauze al beslist. Na het rustsignaal waren er al zeven treffers gevallen.

Porto kwam al snel aan de leiding via James Rodriguez, die een uiterst trefzekere dag kende. Vitória Guimarães kwam snel op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Alvaro Pereira. Na de 1-1 volgde een uitermate doelpuntrijke periode. Silvestre Varela hielp Porto weer aan de leiding.

Nog geen minuut later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord via Edgar. Nog voor de pauze besliste Porto het duel alsnog via Rolando, Hulk en Rodriguez. Tussendoor had Edgar een strafschop gemist voor Vitória Guimarães. In de tweede helft maakte Rodriguez nog de 2-6.