[EL] Uitslag finale: FC Porto - Sporting Braga

Woensdagavond werd om 20.45 uur in Dublin afgetrapt voor de finale van de Europa League. Het affiche was geheel Portugees; FC Porto - Sporting Braga. FC Porto won, dankzij een treffer van spits Falcao, de eindstrijd met 1-0. Hieronder een verslag en de karakteristieken van deze eindstrijd.

In de eerste helft kwam de finale tussen beide ploegen maar moeilijk op gang. Braga kreeg in de openingsfase via Custodio weliswaar een grote kans om de score te openen, maar verder kon de verrassing uit de Europa League weinig gevaar stichten. Ook Porto kreeg een grote kans. Hulk krulde de bal na een mooie actie echter net langs het vijandelijke doel.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd Porto sterker. Falcao zette op slag van rust Porto op voorsprong met een prachtige kopbal. Het doelpunt was alweer de zeventiende treffer voor Falcao in deze Europa League. Na rust ging Braga op zoek naar de gelijkmaker, maar Porto kwam nauwelijks meer in gevaar. Ook zij wisten niet meer te scoren en zodoende won het favoriete Porto de Europa League.


 

FC Porto

1 - 0

Sporting Braga

 44' Falcao
 
 
 Gele kaart: Sapunaru, Hélton, Rolando (FC Porto), Viana, Sílvio, Garcia, Mossoró, Kaká (Sporting Braga)
 
Stadion: Dublin Arena, Dublin
Toeschouwers: 51.000
Arbiter: Velasco (Spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Hélton
Sapunaru
Rolando
Otamendi
A.Pereira
Guarín (Beluschi/73)
Fernando
Moutinho
Hulk
Falcao
Varela (Rodríguez/79)
  Artur
Garcia
Paulão
Rodríguez (Kaká/46)
Sílvio
Custódio
Viana (Mossoró/46)
Vandinho
Alan
Lima (Meyong/66)
Paulo César