Wilders: Geen cent meer voor Grieken

De PVV van Geert Wilders heeft het helemaal gehad met de Grieken. De partij wil dat er geen cent meer naar het noodlijdende Zuid-Europese land gaat. Ook vindt Wilders dat Griekenland uit de eurozone gezet moet worden.

Dit vertelt de PVV-leider woensdag in De Telegraaf. Nederland heeft het land 4,7 miljard euro geleend waarvan een deel inmiddels is overgemaakt. Waarschijnlijk moeten de Grieken binnenkort opnieuw aankloppen voor steun, maar de kredietbeoordeling van Griekenland staat inmiddels op de zogeheten junkbondstatus. "En een junk moet je nooit geld geven want dat zie je nooit meer terug", zegt Wilders.

Volgens de PVV-voorman maakt het kabinet zich schuldig aan bangmakerij over de noodzaak van hulp voor Athene. "Nederlandse pensioenfondsen en banken zitten niet zo zwaar in de Griekse economie als Franse en Duitse instellingen. De gevolgen voor Nederland zullen dus meevallen als Griekenland failliet gaat. En als het erop aankomt, dan steun ik liever een Nederlands pensioenfonds dan de frauderende Grieken", verklaart Wilders.


PVV-leider Geert Wilders: Geen cent meer voor Grieken (Foto: Novum)