Reus denkt aan rentree in wielerpeloton

Kai Reus denkt aan een mogelijke rentree in het wielerpeloton. Dit liet het voormalig toptalent tijdens de presentatie van de Internationale Juniorendriedaagse weten. De sporter schreef het evenement in 2003 op zijn naam.

Reus nam vorig jaar afscheid van de wielersport en wilde zich helemaal gaan richten op het marathonschaatsen. Nu denkt hij er dus over om terug te keren. "Ik heb het wielrennen nog niet uit mijn hoofd gezet. Na de winter ben ik van plan terug te keren in het peloton," aldus Reus.

De carrière van Reus kreeg in 2007 een tragische wending. In dat jaar kwam hij tijdens een trainingsrit in de Franse Alpen ten val en werd enige tijd in coma gehouden. Na zijn rentree kende de renner veel tegenslagen, waaronder de ziekte van Pfeiffer. "Achteraf kun je stellen dat dit onvoldoende is onderkend. Heel vervelend allemaal, maar je hoort het vaker. Omdat ik ben blijven doortrainen kwam de klap dubbel zo hard aan. Dat trok ik niet meer. Vandaar dat ik toen mijn contract heb ingeleverd."

Toch houdt Reus zich voorlopig ook nog bezig met het schaatsen. Zo reed hij vorig jaar mee tijdens de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. "Toen reed ik 180 van de 200 kilometer mee in de kopgroep. Echt een heerlijk gevoel."