Team Lotus koopt Caterham Cars

Team Lotus heeft bekend gemaakt dat het Caterham Cars overgenomen heeft. De renstal van Tony Fernandes heeft hiermee een nieuwe naam voor zijn Formule 1-team achter de hand mocht de rechtszaak over het gebruik van de naam Lotus verloren worden van Group Lotus.

Beide partijen claimen het gebruik van de naam Lotus, waarbij Group Lotus de automaker Lotus vertegenwoordigt en Tony Fernandes de rechten op het gebruik van de naam Team Lotus in handen heeft. Vorig jaar opereerden beide partijen nog samen in de Formule 1 onder de naam Lotus Racing, maar een ruzie deed hun wegen scheiden. Group Lotus is daarom ingestapt bij Renault, waardoor er nu twee Lotus-teams in de Formule 1 rondrijden. Een uitspraak in de rechtszaak over het gebruik van de naam Lotus wordt volgende maand verwacht.

Mocht die negatief uitvallen voor Fernandes en zijn team dan hebben ze met Caterham nog een ijzer in het vuur. Dit bedijfje is begonnen als dealer van de vermaarde Lotus 7 en is later onder eigen naam de auto ook gaan bouwen. Tegenwoordig levert het bedrijf nog steeds auto's die gebasseerd zijn op dit oude model.