Nintendo DS Lite mogelijk uit productie

De productie van Nintendo DS Lite gaat misschien stoppen. Dat blijkt uit een interne memo van de Amerikaanse winkelketen Gamestop. In de memo staat dat de draagbare spelcomputers niet langer worden gemaakt.

Het stoppen van de productie van Nintendo DS Lite is onder andere het gevolg van de in maart uitgebrachte Nintendo 3DS. Deze opvolger van de draagbare spelcomputer maakt 3D-gaming zonder bril mogelijk. De productie van de Nintendo DS werd in 2006 al stopgezet om zo vrij baan te bieden aan de DS Lite. Een andere mogelijke oorzaak is het verdwijnen van de GBA-hardware die nog in DS Lite zit.

Naast Nintendo DS Lite heeft de gamegigant ook nog Nintendo DSi en Nintendo DS XL. In januari maakte het Japanse bedrijf bekend voorlopig de productie van deze twee draagbare spelcomputers niet stil te leggen.

Dinsdag werd bekend dat de Japanse afdeling van Sony stopt met het produceren van PSPgo. Dit model van de draagbare PSP-spelcomputer maakt geen gebruik van UMD-schijfjes, maar laat spelers games downloaden. Ondertussen blijft PSP-3000 wel gewoon in productie. Dit najaar komt Sony met de officiële opvolger van PSP.