Ook VVV financieel kerngezond

VVV Venlo heeft zijn zaakjes financieel op orde. De Noord-Limburgers zijn door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in de veilige categorie 3. FC Twente is de enige club uit de eredivisie die naast de Venlonaren vertoeft in deze categorie. VVV staat voorlaatste in de Eredivisie en moet zich via nacompetitie proberen te handhaven op het hoogste voetbalniveau.

Met de promotie heeft VVV voldaan aan haar belangrijkste beleidsdoelstelling en kan het de blik richten op de toekomst. "Dit betekent dat VVV haar huishouding uitstekend op orde heeft en zelfstandig aan haar verplichtingen kan voldoen", verklaart directeur commerciële zaken Marco Bogers. "Met het oog op de komst van het nieuwe stadion kan de club de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien."

Een club die in de eerste categorie is ingedeeld moet een financieel plan van aanpak inleveren, waarin wordt uiteengezet hoe een club denkt in drie jaar weer financieel gezond te worden. Als de club dan nog in gebreke blijft, wordt de licentie voor het spelen van betaald voetbal ingetrokken. De situatie van een club wordt beoordeeld op punten. De gezondste clubs zijn ingedeeld in categorie 3.