Weinstein-broers klagen makers The Crow aan

Filmmaatschappij The Weinstein Co. klaagt de producenten aan die een remake willen maken van The Crow. Harvey en Bob Weinstein zeggen de distributierechten van de duistere misdaadfilm uit 1994 te hebben, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

The Weinstein Co. heeft naar eigen zeggen de exclusieve rechten om van The Crow een vervolgfilm of remake te maken. Het plan om de horrorfilm nieuw leven in te blazen, bestaat al jaren. De laatste maanden komt er schot in de zaak met de aanstelling van Juan Carlos Fresnadillo als regisseur en Bradley Cooper die in gesprek is voor de hoofdrol.

Productiemaatschappij Relativity stelt in een verklaring dat het een typische truc van de Weinstein-broers is om te dreigen met een rechtszaak. Relativity geeft aan zo snel mogelijk een oplossing te willen vinden.

The Crow is gebaseerd op de gelijknamige strip van Amerikaan James O'Barr. Het verhaal gaat over de rockster Eric die met zijn verloofde Shelly op brute wijze wordt vermoord. Na een jaar herrijst hij uit de dood. The Crow moet in 2013 in de bioscopen draaien.


Harvey Weinstein (Foto: Novum)