Nanninga: SBS 6 zinkend schip

Wilma Nanninga denkt dat John de Mols Talpa en Sanoma met SBS 6 een 'zinkend schip' hebben gekocht. De hoofdredactrice van Pagina Privé van De Telegraaf noemt de tv-zender kansloos.

"De kijker weet de weg naar de zender gewoon niet (meer) te vinden en de sterren die er de afgelopen tijd zijn binnengehaald zien het allemaal met lede ogen aan. Je zult er maar werken. Danny de Munk wil zelfs allerlei ideeën voordragen. En dat is misschien niet eens zo'n gek plan", aldus Nanninga.

Nanninga vindt dat Gerard Joling beter ingezet moet worden en Patty Brard een eigen tv-show moet krijgen: "SBS is gezellig met een knipoog. En dat moet de zender mijns inziens terug zien te vinden. Misschien heeft Beau een te intellectuele uitstraling en kan hij toch beter terug naar RTL. Geef Dries Roelvink of Frans Duijts een eigen show, of zo."

Ook heeft de hoofdredactrice een gouden tip voor de kopers van SBS: "Begin nieuwe programma's niet steeds op het moeilijke tijdstip van half acht. Dan kijkt Nederland tegenwoordig naar RTL Nieuws of De Wereld Draait Door. Secret Story en Show Me The Money waren kansloos."

SBS 6-weerman en kijkcijferkanon Piet Paulusma ziet de overname echter wel zitten: "Ik ben blij met de nieuwe baas en we gaan zien wat er allemaal gebeurt. Ik voorspel heel veel mooi weer voor SBS onder John de Mol." De overname van SBS door Sanoma en Talpa moet nog wel door de autoriteiten goedgekeurd worden.


Wilma Nanninga: SBS 6 zinkend schip