SBS 6 stopt eerder met The Sing-Off

The Sing Off zal door SBS 6 twee weken eerder van de buis gehaald worden. Dit maakte de zender woensdag bekend. Het nieuwe talentenjachtprogramma blijkt hiermee officieel een flop te zijn.

"We begonnen goed", vertelt een SBS 6-woordvoerder. "Maar steeds meer kijkers haken af en het is logisch dat er nu wordt ingegrepen." Naar de eerste aflevering van The Sing-Off keken ruim 1,2 miljoen mensen, terwijl het aantal kijkers bij de derde aflevering compleet implodeerde naar 418.000 mensen.

Juryleden René Froger, Tjeerd Oosterhuis en Karin Bloemen en presentatoren Danny de Munk en Tooske Ragas hebben er flink de balen in, ook al kwam het nieuws niet geheel onverwacht. "Er was geen ontkomen meer aan. Maar natuurlijk is het erg jammer, want het was een feestje om dit programma te maken. Maar blijkbaar vindt de kijker het geen feestje om naar te kijken", legt de woordvoerder uit.

Het is niet de eerste keer dat SBS 6 een programma vroegtijdig van de buis haalt. In september sneuvelde De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau ook al wegens uitblijvend succes. Dinsdag wist SBS 6 wel te scoren; naar de EK2012-kwalificatiewedstrijd Nederland - Hongarije keken maar liefst 2,8 miljoen mensen.


SBS 6 stopt eerder met het talentenjachtprogramma The Sing-Off