'Alleen nieuwe Blade Runner door Nolan'

Als er een nieuwe Blade Runner komt, zou alleen Christopher Nolan deze mogen maken. Dat vindt Rutger Hauer. Onlangs werd bekend dat de producers van de sci-fi classic uit 1982, waar Hauer een rol in heeft, bezig zijn met plannen voor prequels en sequels.

Hauer, die momenteel bezig is met een film over de Heineken-familie, vindt dat het zonder Nolan niet zou kunnen. "Blade Runner is zo'n unieke film. Hoe beschrijf je een diamant? Ik denk niet dat je er ooit nog aan moet zitten."

In mei verschijnt Hobo with a Shotgun in de Nederlandse bioscopen, waarin Hauer te zien is als een zwerver die een grasmaaier wil kopen om daarmee in tuinzaken te gaan. Hij leeft echter in een door misdaad doorbloedde stad en moet een geweer gebruiken om het recht in eigen hand te nemen.

Hobo with a Shotgun was oorspronkelijk een van de fake trailers in Grindhouse, de filmrelease van Quentin Tarantino en Robert Rodriquez, die ook de films Death Proof en Planet Terror bevatte, en waarvan onlangs de fake trailer Machete ook al een film opleverde.