"Jeugd is levensverzekering Feyenoord"

Feyenoord zit wat de cijfers betreft in de problemen, maar volgens clubicoon Wim Jansen staat er nog genoeg vermogen op het veld in de jeugd om de club overeind te houden.

De jeugdopleiding van de Rottedamse club is van onschatbare waarde, meent oud-speler Jansen. In het Feyenoord Magazine zit Jansen de jeugdopleiding van Feyenoord als de redding. "In feite is de jeugdopleiding een soort van levensverzekering voor Feyenoord", betoogt Jansen.

"Er is eigenlijk niets veranderd", aldus het clubicoon. "Twintig jaar geleden trok PSV al aan Giovanni van Bronckhorst, terwijl hij bij ons nog in de jeugd speelde. Ik kan niet voor de jeugdspelers van nu denken, maar weet wel dat toptalenten altijd boven komen drijven. Ook als ze ervoor kiezen om bij Feyenoord te blijven, wat ik met heel mijn clubhart hoop."

"Feyenoord zal het namelijk moeten hebben van de verkoop van zelfopgeleide spelers. We kunnen wel praten over de Europa League of zelfs de Champions League, maar als je kijkt naar waarmee de club de laatste jaren het meeste geld heeft verdiend, dan is dat met de transfer van Royston Drenthe geweest (zo'n 13 miljoen euro, red)."