Blessure Van Persie valt mee

Bondscoach Bert van Marwijk nam na afloop van het EK-kwalificatieduel met Hongarije de zorgen rondom de blessure van Robin van Persie weg.

Van Persie scoorde in de Amsterdam ArenA de openingstreffer van de wedstrijd, welke uiteindelijk in een 5-3 overwinning voor Oranje eindigde. Na de rust bleef hij echter achter in de kleedkamer, nadat hij in de eerste helft was geraakt door de tegenstander. Hij werd vervangen door Ruud van Nistelrooy.

Volgens bondscoach Van Marwijk is er geen reden tot paniek. "Hij kreeg een knietje op zijn dijbeen", vertelde hij na afloop van de wedstrijd tegen het ANP. "Met wat geluk kan hij dit weekend al spelen voor Arsenal", voorspelde Van Marwijk.

Naast het doelpunt van Van Persie waren ook Wesley Sneijder, invaller Ruud van Nistelrooy en Dirk Kuijt (twee keer) trefzeker voor het Nederlands elftal. Door de 5-3 overwinning blijft Oranje de maximale score in de EK-kwalificatiereeks behouden.