Super Street Fighter IV Arcade Edition is zeker

De 'British Board of Film Classification' heeft bevestigd dat Super Street Fighter IV Arcade Edition in het Verenigd Koninkrijk zal uitkomen. Er is zelfs een releasedatum: 24 juni 2011. De BBFC geeft ook aan dat anime-animator Jiro Kanai bezig is met het spel, dus dat suggereert nieuwe intro- en outrofilmpjes.

Street Fighter-producent Yoshinori Ono heeft al maanden gehint naar een Arcade Edition voor thuis. Tijdens de lancering van Super Street Fighter IV 3D Edition voor de Nintendo 3DS gaf hij weer eens aan: "Nou, als je denkt dat ik aan het plagen ben, dan hoor ik iets hebben om te laten zien om mee te plagen, maar dit is alles wat ik kan zeggen door bedrijfspolitieke kwesties".

De Arcade Edition voegt Yun en Yang uit Street Fighter III als speelbare personages toe, evenals Evil Ryu en een nieuwe karakter Oni, een nog boosaardigere Akuma, als geheim bazen.

De arcade-variant had vooral last van balansproblemen tussen de personages die nu aangepakt worden. Waar sommige mensen uit de fighting game community toch weer niet blij mee zijn, omdat het dan niet meer het originele spel is. Hoe dan ook, het ziet er naar uit dat de Super Street Fighter IV-reeks weer een nieuw deel krijgt. Of het DLC gaat worden voor Super Street Fighter IV is niet bekend, maar de geschiedenis van de gehele Street Fighter-reeks laat ons wel vermoeden wat het antwoord is.

Super Street Fighter IV Arcade Edition