[WvdW] Voorbeschouwing Feyenoord - NAC Breda

Ook deze week wordt er weer volop in de Nederlandse Eredivisie gevoetbald. Deze week blikt FOK!sport vooruit op het duel tussen Feyenoord en NAC Breda, dat logischerwijs tot Wedstrijd van de Week is verkozen.

Feyenoord

Feyenoord is in 2011 nog altijd zeer wisselend bezig. In het huidige kalenderjaar wist de formatie van trainer Mario Been drie keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en drie keer te verliezen. De laatste twee duels, tegen respectievelijk FC Groningen (5-1) en sc Heerenveen (1-0), werden gewonnen. Hierdoor lijken de Rotterdammers de juiste lijn gevonden te hebben.

De Rotterdammers bivakkeren op dit moment op de dertiende plaats in de Eredivisie en hebben slechts twee punten achterstand op de tegenstander van morgen. Afhankelijk van de prestaties van de overige ploegen kan Feyenoord dus naar de tiende plaats stijgen, aangezien de verschillen tussen de verschillende ploegen minimaal zijn.


Georginio Wijnaldum; twee weken geleden goed voor vier goals. Dit weekend opnieuw?


Feyenoord begint morgenmiddag met Krisztián Simon in de basis. Hij is de vervanger van Diego Biseswar, die een schorsing uitzit. Volgens Been is de Hongaar klaar voor een plekje in de basis. "Hij kan heerlijk voetballen, maar omdat Biseswar de laatste tijd goed presteerde heeft hij dat tot nu toe in het tweede moeten doen." Daarnaast ontbreekt ook doelman Erwin Mulder, die vanwege privéomstandigheden nog niet in actie komt. Hij wordt vervangen door Rob van Dijk.

NAC Breda

Ook NAC Breda is er alles aangelegen om drie punten te pakken. In de laatste vijf wedstrijden wonnen de Bredanaars maar één keer, namelijk van ADO Den Haag (3-2). De grootste verrassing was toch wel begin februari, toen de Brabanders tegen VVV-Venlo speelden. De formatie van interim-trainers John Karelse en Gert Aandewiel ging namelijk met 3-0 onderuit bij de degradatiekandidaat.

Toch staat NAC Breda nog altijd op de tiende plaats, maar het voelt de hete adem van de concurrentie in de nek. Het verschil met De Graafschap, dat veertiende staat, bedraagt slechts vier punten. Drie punten zijn dus een vereiste in De Kuip, waar beide ploegen vorig seizoen nog doelpuntloos gelijk speelden. Daarnaast zou winst een mogelijk unicum zijn, aangezien NAC Breda nog nooit een competitiewedstrijd in Rotterdam wist te winnen.


Leonardo mogelijk in de basis tegen Feyenoord


Trainers Karelse en Aandewiel kunnen in Rotterdam in elk geval niet beschikken over Robbert Schilder, Milano Koenders en Ferne Snoyl. "Daarbij bestaan er nog twijfels over Tim Gilissen en Anthony Lurling. Ik verwacht hen morgen (vandaag, red.) terug op de groepstraining en dan kunnen we zien hoe ze ervoor staan", aldus Aandewiel. Daarnaast is er mogelijk een basisplaats weggelegd voor probleemkind Leonardo, die vorige week nog op de tribune zat.

Historie

Beide ploegen speelden in het verleden al 60 keer tegen elkaar, waar Feyenoord de meeste wedstrijden wist te winnen (37). NAC Breda won er slechts tien en is statistich gezien in het nadeel. Daarnaast werd er ook nog dertien keer gelijk gespeeld.

Feyenoord boekte zijn grootste zege op NAC Breda op 8 december 1963. Gerard Bergholz en Guus Haak troffen beide drie keer doel. Ook Coen Moulijn, Henk Groot (2) en Frans Bouwmeester waren destijds trefzeker. De grootste zege van de Brabanders is recenter, namelijk 21 mei 2009. Toen won de formatie, in het kader van de play-offs om Europees voetbal, namelijk met 0-4 van de Rotterdammers.

Wedstrijdinformatie

De wedstrijd tussen Feyenoord en NAC Breda begint morgenmiddag om 14:30 uur. De Nederlandse voetbalbond heeft arbiter Erik Braamhaar aangesteld als leidsman van het duel en wordt bijgestaan door de heren De Vree en Slot. De heer Tulleners fungeert als vierde man.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.