'Winkelverkoop blijft relevant voor games'

Ondanks een nadruk op downloadbare games zullen populaire spellen voor de NGP-spelcomputer gewoon in de winkel komen te liggen. Kleinere spellen zullen alleen te downloaden zijn. Dat heeft Andrew House, de bestuursvoorzitter van Sony Computer Entertainment Europe, gezegd in een interview met het Britse vakblad MCV.

De game-industrie is al tijden in discussie met winkeliers. Door de opkomst van digitale distributie zijn winkeliers bang buitenspel gezet te worden. Sony komt winkeliers dit najaar tegemoet door populaire spellen als Call of Duty en Uncharted voor de NGP gelijktijdig digitaal en in de winkel aan te bieden. Uitgevers kunnen zelf bepalen hoe games worden gedistribueerd. "Als je uit bent op een blockbusterbeleving is het misschien niet handig om het spel te downloaden. Fysieke media zijn dan in het voordeel", geeft House aan.

Alle games voor de draagbare NGP-spelcomputer worden digitaal aangeboden in de online winkel. Door een game als download aan te bieden lopen de makers van het spel minder financieel risico. Dit biedt ontwikkelaars meer ruimte om te experimenteren met nieuwe gameconcepten.