Banksy niet welkom op Oscar-uitreiking

De Engelse straatkunstenaar Banksy mag zijn eventuele oscar niet incognito ophalen. De kunstenaar is genomineerd met de documentaire Exit Through the Gift Shop, maar zijn identiteit is geheim aangezien Banksy zijn kunstwerken illegaal aanbrengt op openbare plaatsen.

Banksy treedt niet vaak naar buiten, maar als hij dit doet is het meestal met een apenmasker op om niet herkend te worden. Bruce Davis, de executive director van de Academy Awards heeft in een verklaring aangegeven dat Banksy niet vermomd welkom is omdat het onduidelijk is aan wie de Oscar overhandigd moet worden als er vijf mannen met apenmaskers op klaar staan om de prijs in ontvangst te nemen. “The fun but disquieting scenario is that if the film wins and five guys in monkey masks come to the stage all saying, ‘I’m Banksy,’ who the hell do we give it to?” aldus Davis. Mocht Banksy zichzelf bekend maken dan is de kans groot dat hij gearresteerd zal worden vanwege vandalisme.

Banksy is ondertussen wel in Hollywood aanwezig getuigen de Banksy-kunstwerken die door de stad heen opduiken. De opvallendste hiervan is een billboard op Sunset Boulevard waar hij een trippende Mickey en Minnie Mouse naast een model tekende. Het billboard is overigens al snel verdwenen, maar wie dit op zijn geweten heeft is onbekend. Advertenties die door Banksy bewerkt zijn leveren veel geld op.