Hooiveld kan debuteren tegen Chelsea

FC Kopenhagen-speler Jos Hooiveld maakt misschien tegen Chelsea zijn debuut voor de Deense ploeg. De verdediger kwam in januari over van het Schotse Celtic, maar maakte sindsdien nog geen officiële minuten voor Kopenhagen.

De eerste maand bij Kopenhagen, glansrijk koploper in de Deense competitie, is Hooiveld goed bevallen. | We hebben onder meer een trainingskamp in La Manga gehad van negen dagen. Daar hebben we het toernooi om de Copa del Sol gespeeld. Verder een normale voorbereiding, veel getraind", laat hij weten aan SEG.

Kopenhagen trok afgelopen januari drie spelers aan, maar mocht er slechts twee inschrijven voor de Champions League. De keuze viel gelukkig voor de Nederlander op Hooiveld. "Dat was nog wel even afwachten, want het hing ervan af wie ze nodig hadden", aldus de Zeijenaar.

Hooiveld speelde dertien officiële duels op het hoogste niveau in Nederland en kan dus wellicht wel zijn opwachting maken in het miljoenenbal. De verdediger begon zijn carrière in de jeugd van sc Heerenveen maar wist nooit door te breken. Na omzwervingen via Oostenrijk, Finland en Zweden kwam hij bij Celtic terecht dat hem op huurbasis overdeed aan FC Kopenhagen.