Baz Lurmann verfilmt Great Gatsby in 3D

De Australische regisseur Baz Luhrmann verfilmt The Great Gatsby in 3D. Hij neemt de film op in de Australische stad Sydney, schrijft de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter.

Het boek van F. Scott Fitzgerald uit 1928 gaat over de snob Jay Gatsby, zijn liefde voor de getrouwde Daisy Buchanan en de drama's die daaruit voortkomen. Het verhaal wordt verteld door Gatsby's buurman Nick Carraway. Het boek werd in 1974 al eens verfilmd met Robert Redford en Mia Farrow in de hoofdrollen.

Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, doen sterke geruchten de ronde dat Leonardo DiCaprio de rol van Gatsby op zich neemt. DiCaprio en Luhrmann werkten in 1996 al samen aan Romeo + Juliet. Carey Mulligan, vooral bekend van An Education uit 2009 en het vorig jaar verschenen Wall Street: Money Never Sleeps zou Buchanan spelen.

De 58-jarige Luhrman staat bekend om visuele spektakelfilms als de musical Moulin Rouge uit 2001 en Australia uit 2008. Hij debuteerde in 1992 met Strictly Ballroom en regisseerde tot nu toe vier films.


Baz Lurmann verfilmt Great Gatsby in 3D (Foto: Novum)