The Fighter-schrijver maakt actieheld van bijbelfiguur

Schrijver Scott Silver maakt een futuristisch scenario gebaseerd op het bijbelverhaal over Simson. Silver, die is genomineerd voor een Oscar voor het script van het boksdrama The Fighter, verplaatst het verhaal naar de toekomst en geeft de bijbelfiguur superkrachten.

Silver belooft aan de site Popcornbiz van het Amerikaanse televisienetwerk NBC dat Simson een klassieke superheld wordt. "Ik ben me aan het verdiepen in scifi-shit en superheldenmateriaal, want dat is allemaal nieuw voor me." Dat is niet helemaal waar, want hij heeft een bovenmatige interesse voor stripboeken.

In het bijbelverhaal is Simson een leider van Israël met grote fysieke kracht. Volgens het verhaal uit het oude testament mag Simson zijn haren nooit afknippen, anders zou hij zijn kracht verliezen. Hij strijdt met hulp van God tegen de 'goddeloze' Filistijnen. Simson wordt verliefd op een Filistijns meisje, dat hij redt uit de klauwen van een leeuw. Later, als zijn huwelijk met haar op de klippen is gelopen, ontmoet hij de Filistijnse Delila die hem zijn haren afknipt en hem de vernieling in helpt.

De film wordt geregisseerd door Francis Lawrence, bekend van scifi-thriller I Am Legend uit 2007. Dit jaar komt zijn circusfilm Water for Elephants uit, met Reese Witherspoon en Robert Pattinson in de hoofdrollen.


The Fighter-schrijver maakt actieheld van bijbelfiguur (Foto: Novum)