Kruiswijk komt weg met één duel schorsing

Verdediger Arnold Kruiswijk is voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De sc Heerenveen-speler werd zondag tegen FC Groningen van het veld gestuurd.

Op de officiële clubsite reageert Kruiswijk zelf op zijn uitsluiting. "Het was geen harde overtreding, maar ik moest wat doen", zei Kruiswijk. "Als je dertig meter achter iemand aan sprint kun je hem niet meer laten lopen. Ik ging voor de bal, maar hij tikte de bal net weg en toen raakte ik hem. Het was absoluut geen doodschop."

In de slotfase van de derby, haalde Kruiswijk de doorgebroken Groningen-aanvaller Tim Matavz naar de grond. De tussenstand was op dat moment al 3-1 in het voordeel van de Groningers. Door de schorsing mist de 26-jarige verdediger alleen de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen.

Extra wrang voor de ex-jeugdinternational was dat hij de kaart uitgerekend tegen zijn oude club FC Groningen kreeg. Kruiswijk speelde in het verleden zeven seizoenen voor de Groningse club. Na een mislukt avontuur bij RSC Anderlecht, keerde hij vorig seizoen op huurbasis terug in Nederland bij Roda JC. Vanaf afgelopen zomer speelt Kruiswijk bij sc Heerenveen.