[Serie A] Uitslagen speelronde 22

Dit weekend is in Italië de 22ste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na 22 speelronden. Één duel ontbreekt in het overzicht: Bologna - AS Roma werd na zeventien minuten vanwege de sneeuwval stilgelegd bij een 0-0 stand.

Juventus - Udinese

Udinese blijft goed presteren in het nieuwe jaar. De formatie van Francesco Guidolin wist na Internazionale ook Juventus te kloppen (1-2). De Oude Dame kwam in eigen huis nog wel op voorsprong, maar mede dankzij de zeer gewilde Alexis Sanchez wist Udinese een zege te boeken in Turijn. De thuisploeg had nog wel goede kansen om een nederlaag te voorkomen, maar met name bij routinier Alessandro Del Piero stond het vizier niet op scherp. Udinese passeert door de zege Juve op de ranglijst.

Udinese-doelman Samir Handanovic hield de bezoekers in de eerste helft op de been in Turijn. De Sloveen redde goed op inzetten van Del Piero en Felipe Melo. Aan andere kant bleef het aanvankelijk vrij rustig voor het doel van Juventus-goalie Gianluigi Buffon. Na de pauze kwam Udinese beter in het spel met het levensgevaarlijke spitsenduo Antonio di Natale en Sanchez.

Di Natele was tien minuten na de pauze dichtbij de openingstreffer, terwijl Del Piero kort daarvoor opnieuw de vuisten van Handanovic had getest. Juventus kwam na een uur spelen alsnog op voorsprong. Claudio Marchisio maakte een fabelachtig doelpunt. De middenvelder zag de bal opstuiteren en liet Handanovic met een prachtige omhaal kansloos: 1-0.

Na de achterstand richtte Udinese zich op. Di Natale was dichtbij de gelijkmaker. Buffon kon de inzet van de Italiaans international nog van scoren afhouden, maar in de rebound was verdediger Cristian Zapata trefzeker. De formatie van Guidolin drukte vervolgens door en wist uiteindelijk zes minuten voor de tijd drie punten mee te nemen uit Stadio Olimpico.

Sanchez passeerde Buffon en was net als tegen Inter (3-1 winst) belangrijk voor de subtopper in de Serie A. In de hectische slotfase moest de Chileen wel voortijdig de kleedkamer opzoeken. De matchwinner kreeg zijn tweede gele kaart. Bij Juventus werd Leonardo Bonucci kort daarvoor van het veld gestuurd.

Brescia - Chievo

Voorlopig staat Bari nog onder Brescia, maar wegens het verlies tegen Chievo (0-3) wordt het degradatiegevaar voor de laatstgenoemde groter.

Gedurende de eerste helft leek Brescia nog stand te kunnen houden tegen de gialloblu. Net voor het rustsignaal kwam Chievo echter toch op voorsprong. De ervaren aanvaller Sergio Pellisier was degene die de openingstreffer op zijn naam kreeg. Kort na de rust wist Chievo de voorsprong te vergroten.

Het was Davide Mandelli die in de 47e minuut de 0-2 op het scorebord zette. Op aangegeven van Mariano Adrian Bogliacino wist de 33-jarige verdediger het net van Brescia te vinden. De biancoazzurri moesten op zoek naar een aansluitingstreffer, maar Chievo hield het doel schoon. Pellissier pikte zelfs een tweede doelpunt mee in de blessuretijd. De bezoeker uit Verona kon zodoende tevreden huiswaarts keren. Zodoende verkeert Brescia nog altijd in de degradatiezone en komt zelfs de laatste plaats in zicht.