Uitslagen Italië speelronde 19

Dit weekend is in Italië de negentiende speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na negentien speelronden.

AC Milan - Udinese

Milan had een zeer lastige middag in het eigen San Siro. Udinese weerde zich kranig en kwam kort voor rust op voorsprong via Antonio Di Natale. De bezoekers leken met een voorsprong de kleedkamer in te gaan, maar Alexandre Pato schoot in de laatste minuut van de eerste helft met scherp: 1-1.

Na rust nam Udinese echter het initiatief in handen en bouwde het de voorsprong gestaag uit. Alexis Sanchez produceerde de 1-2, terwijl Di Natale met zijn tweede doelpunt Udinese in veilige haven leek te brengen. Niets bleek echter minder waar, want een eigen doelpunt van Mehdi Benatia en een treffer Pato bracht Milan in de slotfase weer op gelijke hoogte.

Dat bleek echter nog niet het slotakkoord. German Denis zorgde voor de 4-3 en de ogenschijnlijke nekslag voor Milan, dat tóch weer opkrabbelde. Een geweldig doelpunt van Zlatan Ibrahimovic was het einde van een memorabele middag.

Sampdoria - AS Roma

Sampdoria heeft goede zaken gedaan in de Serie A. AS Roma werd zondagmiddag met 2-1 verslagen, na een achterstand met rust. Roma pakte één rode kaart, terwijl bij Sampdoria in de slotfase twee spelers moesten inrukken.

Roma voerde lang de boventoon in Genua en dat kwam al snel tot uitdrukking in de score. Mirko Vucinic toonde zijn klasse door de bal de bovenhoek in te jagen: 0-1. Roma bleef beter, had weinig te vrezen voor Sampdoria, maar na rust kreeg het een fikse klap te verwerken. Doelman Julio Sergio ging in de fout en moest inrukken met een rode kaart. Samp, dat tot dat moment bar weinig had laten zien, kwam via een benutte penalty van Nicola Pozzi op gelijke hoogte. De thuisploeg ging met een man meer hartstochtelijk op zijn naar de winnende treffer en die kwam er uiteindelijk ook. Roma-verdediger Juan ging verschrikkelijk in de fout, wat tot een treffer van Stefano Guberti leidde: 2-1.

Sampdoria moest alle zeilen bijzetten na de 2-1 en had diverse zware overtredingen nodig om de drang van Roma een halt toe te roepen. Twee rode kaarten waren het gevolg, maar de zege werd niet meer weggeven. Door de driepunter sluit Sampdoria weer aan bij de subtop. Roma haakt vooralsnog af in de top van de Serie A.