Uitslagen Italië speelronde 17

Dit weekend is in Italië de zeventiende speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na zeventien speelronden.

Lazio - Udinese

Het kostte de Romeinen een hoop moeite, maar uiteindelijk was Lazio sterk genoeg om Udinese te verslaan (3-2). Na twee minuten spelen wist Lazio de voorsprong al te pakken. Het was Hernanes die de treffer op zijn naam mocht zetten. Tot aan de rust bleven de Romeinen op voorsprong staan. Vervolgens begon wist Udinese terug te vechten. Alexis Sánchez Barbè zette de zebrette op gelijke hoogte.

Giuseppe Biava bracht Lazio kort na de gelijkmaker weer terug op voorsprong, maar Germán Gustavo Denis liet zich namens Udinese gelden. Pas in de slotfase wist de winnaar zich te onderscheiden en dankzij Libor Kozák mocht Lazio zich de winnaar noemen. De Tsjech trof het doel in de 88e minuut. Udinese had te weinig tijd om nog een tegentreffer af te dwingen.

Chievo - Juventus

Juventus leek lange tijd krap te winnen bij Chievo, maar liet op het laatste moment punten liggen (1-1). Napoli wist te profiteren.

Met een indrukwekkend doelpunt wist Fabio Quagliarella zijn ploeg na ruim dertig minuten op een voorsprong te zetten tegen Chievo. Juve had het echter niet gemakkelijk bij Chievo, tot in de slotfase moest de ploeg uit Turijn waakzaam zijn voor een tegentreffer. Deze werd uiteindelijk ook gescoord door Sergio Pellissier.

Napoli zou op papier weinig moeite moeten hebben met het laaggeklasseerde Lecce. Toch wisten de partenopei maar nipt te winnen. In de blessuretijd van het duel scoorde Edinson Cavani de winnende treffer. Door de zege weten de Napolitanen te stijgen op de ranglijst. De ploeg uit Zuid-Italië bezet nu de tweede plaats.