Uitslagen Italië speelronde 21

Dit weekend is in Italië de eenentwintigste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na negentien speelronden.

Udinese - Internazionale

Udinese bleek een sterke tegenstander voor Internazionale. De zebrette zijn erin geslaagd om de regerend landskampioen een nederlaag toe te brengen (3-1). Aanvankelijk leek het er echter op dat de nerazzurri de wedstrijd naar de hand zou zetten.

Dejan Stankovic opende namelijk na een klein kwartier spelen de score. De Serviër kon kort na zijn treffer de score vergroten, maar zijn afstandschot belandde niet in het doel van Udinese. De thuisploeg kwam echter snel op gelijke hoogte, toen verdediger Cristian Zapata raak schoot.

Vervolgens wist routinier Antonio Di Natale een vrije trap goed te benutten: de voorsprong voor Udinese was een feit. Tot aan de rust was de thuisploeg echter niet meer in staat om Inter nog meer zorgen te geven. In de tweede helft zagen de nerazzurri echter alsnog drie punten verloren gaan.

De zebrette drukten namelijk goed door en na 69 minuten spelen stond dan ook 3-1 op het scorebord. Aanvaller Maurizio Domizzi was verantwoordelijk voor het beslissende doelpunt.

AC Milan - Cesena

AC Milan heeft na twee remises weer gewonnen in de Serie A. De nieuwe ploeg van Urby Emanuelson won in San Siro van Cesena. De koploper in Italië had het niet makkelijk in eigen huis. Een eigen doelpunt van Maximiliano Pellegrino en een late treffer van Zlatan Ibrahimovic bleken voldoende.

Met Emanuelson op de tribune wist Milan dat het kon uitlopen op stadgenoot Internazionale. De regerend landskampioen verloor eerder op de dag van Udinese (3-1). De rossoneri maakten het zichzelf echter niet makkelijk zonder Clarence Seedorf. Cesena, dat eerder deze week van Inter verloor (3-2), verweerde zich kranig en kreeg al snel een goede kans om te scoren.

Dominique Malonga was dichtbij een treffer, waarna Milan-doelman Christian Abbiati ook alert was bij zijn tweede doelpoging. Nadat ook Igor Budan gevaarlijk opkwam, was Milan in het restant van de eerste helft de betere ploeg. De thuisploeg kwam sterk opzetten en was via Robinho, Antonio Cassano en Ibrahimovic gevaarlijk voor het doel van Francesco Antonioli.

De 41-jarige doelman hield aanvankelijk goed stand, maar kort voor de pauze werd hij toch gepasseerd. De openingstreffer werd echter niet gemaakt door een speler van Milan. Cesena-verdediger Pellegrino opende de score voor de thuisploeg. De mandekker probeerde een lobje van Ibrahimovic voor de doellijn te keren, maar werkte de bal uiteindelijk zelf over de lijn.

Milan-verdediger Mario Yepes was vervolgens dicht bij de 2-0, maar de Colombiaan zag zijn inzet niet langs Antonioli verdwijnen. Cesena hield de achterstand in de tweede helft lange tijd beperkt, maar de Milanezen gingen op zoek naar een tweede doelpunt. Massimo Ambrosini en Ibrahimovic waren dichtbij een doelpunt, maar Antonioli hield de bezoekers in de wedstrijd.

Nadat Robinho een aantal grote mogelijkheden niet wist te benutten, was het uiteindelijk Ibrahimovic die Milan op 2-0 bracht. De Zweed, die maandag zijn nieuwe ploeggenoot Emanuelson kan begroeten, schoot de bal in de slotfase snoeihard tegen de touwen. Milan blijft door de overwinning eerste met vier punten voorsprong op achtervolger Napoli.