Uitslagen Italië speelronde 14

Dit weekend is in Italië de veertiende speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na veertien speelronden.

AC Milan wint niet van Sampdoria

AC Milan heeft in Communale Luigi Ferraris wederom niet kunnen winnen van Sampdoria. Voor het derde jaar op rij gingen de Milanezen niet met de volle buit naar huis. In een wedstrijd die weinig kansen kende, zette Robinho de Rossoneri vlak voor rust op voorsprong na een goede combinatie met Zlatan Ibrahimovic. Na rust verlengde Daniele Gastaldello een hoekschop van Sampdoria tot bij Giampaolo Pazzini die de verdiende gelijkmaker aantekende. In de slotfase was er onder meer nog een kans voor Clarence Seedorf, maar gescoord werd er niet meer.

Lazio profiteert niet van puntverlies Milan

Lazio Roma heeft niet kunnen profiteren van het puntverlies van AC Milan. In de thuiswedstrijd tegen Catania werd het net als in Sampdoria 1-1. Catania kwam kort voor rust uit een hoekschop op voorsprong door Matías Silvestre. Lazio sloeg via Hernanes direct terug en ondanks aandringen in de tweede helft door de thuisploeg werd er niet meer gescoord. Hierdoor blijft de achterstand van Lazio op Milan drie punten.

Internazionale heeft dit weekend wel goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Rafael Benítez wist in eigen huis Parma met 5-2 te verslaan. Dejan Stankovic was de gevierde man bij Inter met drie goals. Esteban Cambiasso en Thiago Motta scoorden de overige Milanese goals, terwijl voor Parma Hernán Crespo tweemaal doel trof.