Sonic-maker komt met nieuwe game

De programmeur van de allereerste Sonic the Hedgehog-game uit 1991 heeft een nieuw spel aangekondigd voor de Nintendo Wii en 3DS. Yuji Naka zei tegenover het Japanse magazine Famitsu dat Rodea the Sky Soldier een avontuur in de lucht wordt dat voor iedereen te begrijpen is. Het spel moet dit jaar, twintig jaar na Naka's grote doorbraak, uitkomen in Japan.

Rodea the Sky Soldier verschijnt vermoedelijk ook in de Verenigde Staten. De naam is geregistreerd bij het Amerikaanse patentbureau. Of en wanneer het spel in Europa uitkomt, is niet bekendgemaakt. Rodea the Sky Soldier is niet de eerste game van Naka waarin vliegen centraal staat. Nights into Dreams uit 1996 is ook van de hand van de inmiddels 45-jarige game-ontwikkelaar. De Japanner is betrokken geweest bij grote games van Sega, waaronder Phantasy Star Online, Sonic the Hedgehog en Nights.

In 2006 verliet Naka zijn werkgever Sega om zijn eigen gamestudio Prope op te richten. Prope maakte in 2009 het ritmische spel Let's Tap voor de Nintendo Wii, waarna vorig jaar het avontuur van Ivy the Kiwi werd gelanceerd op de Wii en Nintendo DS. Rodea the Sky Soldier is de derde game die Naka met zijn bedrijf maakt voor Nintendo-spelcomputers.