Specs PlayStation Phone gelekt

Nadat eerder al enkele foto's opdoken van de PlayStation Phone, zijn nu meer details bekend geworden. De Chinese website IT168 heeft de specs bekendgemaakt van de nieuwste Xperia-telefoon. Het is onbekend hoe IT168 aan de details gekomen is, maar het lijkt redelijk accuraat.

De telefoon zal onder andere een 1GHz-Snapdragon QSD8255 hebben, dezelfde processor als in de HTC Desire HD zit. De GPU zal een Qualcomm Adreno 205 zijn. De telefoon krijgt een scherm van 4", met een resolutie van maximaal 854x480 pixels. Verder zal de telefoon een redelijk grote batterij krijgen van 1.500mAh, een 5-megapixel camera met LED flash, 512MB RAM, 512MB ROM en zal de telefoon active noise cancelling hebben, zoals de Nexus One dat ook had.

Als de gebruiker games wil spelen op de telefoon, zal deze de PlayStation Pocket-applicatie moeten gebruiken. Het is echter nog niet bekend welke games dit zullen zijn. Het kan zijn dat er PS1-spellen omgezet gaan worden, maar ook PSP-games zullen mogelijk zijn op de telefoon.

De website kon verder niet aangeven of de telefoon een definitieve versie is of dat dit een testexemplaar is. Het kan zomaar zijn dat de specs alsnog veranderen, maar dit zullen we moeten afwachten. In februari heeft Sony een persevenement gepland om meer nieuws te brengen over de Xperia-reeks en de verwachting is dan ook dat hier meer nieuws gebracht zal worden over de PlayStation Phone.