Hoofdsponsor ziet af van koop RKC-stadion

De sponsor van RKC trekt zijn bod op het RKC-stadion van vier miljoen euro in. Ben Mandemakers heeft dit besluit genomen vanwege berichten in de media dat hij zijn voordeel wilde doen met de aankoop van het stadion. Hij wil nog wel garant staan voor een begrotingstekort van negen ton.

De hoofdsponsor wilde met de aankoop de toekomst van de noodlijdende eerstedivisionist uit Waalwijk veiligstellen. In een brief aan wethouder Sjoerd Potters heeft hij laten weten hiervan af te zien, meldt de gemeente.

Potters vindt het besluit 'spijtig', maar heeft er wel begrip voor. "Ik ben overigens altijd uitgegaan van de goede intenties van de heer Mandemakers en dat hij met dit bod RKC wilde redden." Mandemakers liet in de brief weten zich voor alle eventuele tekorten in de toekomst niet meer verantwoordelijk te achten.

De Brabantse club raakte vorig seizoen in financiële problemen, waarna de hoofdsponsor een reddingsplan presenteerde. De gemeente wilde dat de club 450 duizend euro huur voor het stadion betaalde, maar nam uiteindelijk genoegen met driehonderdduizend euro. De rest zou via de Stichting Steun RKC worden betaald. De gemeente stelde zich garant voor het verschil.