'Dierenwinkels injecteren dieren met drugs'

Chinese dierenwinkels worden ervan beschuldigd hun koopwaar te injecteren met drugs. Op deze manier worden ziektes gemaskeerd en zijn de dieren levendiger. Dit alles omdat het beestje zo hopelijk sneller een baasje vindt.

Het zou hier gaan om dierenhandelaren in de stad Chongqing. Zij worden ervan verdacht zieke dieren heroïne en morfine in te spuiten. Dit is veel goedkoper dan de dieren te behandelen, met als gevolg dat de dieren enkele dagen na de aankoop al het loodje leggen.

Een klant klaagt dat een zojuist aangeschafte hond gezond zou moeten zijn. Helaas overleed de viervoeter al drie dagen na aankoop. Lokale dierenartsen erkennen dat dierenwinkels regelmatig zieke dieren op voorraad hebben. Enkele dierenartsen zouden zich er niet voor schamen de handelaren te helpen door hen deze stimulerende injecties te verstrekken.

De dierenartsen laten tevens weten dat zij geregeld dierenbezitters over de vloer krijgen die een pas gekocht huisdier brengen die ziek blijkt te zijn. Potentiële baasjes wordt aangeraden goed te kijken naar de andere dieren uit hetzelfde nest in de dierenwinkel. Als een beestje overduidelijk energieker is dan zijn broertjes en zusjes, is deze hoogstwaarschijnlijk met een drug geïnjecteerd.