Arsenal wil reeks Drogba doorbreken

Arsenal vreest vanavond in de topper in het Emirates Stadium tegen Chelsea vooral voor Didier Drogba. De Ivoriaanse aanvaller maakte in zijn dertien voorgaande optredens tegen de Gunners dertien doelpunten. Nooit stapte Drogba na een wedstrijd tegen de stadsgenoot als verliezer van het veld.

"Drogba is altijd enorm efficiënt geweest tegen ons", weet Arsenal-coach Arsène Wenger. "We zullen hem geen centimeter ruimte mogen geven. Dat wordt onze belangrijkste opdracht." Arsenal moet zich ook zien te wapenen tegen Frank Lampard. De middenvelder keert na een rugblessure terug in de basis van Chelsea.

Bij de thuisploeg is Robin van Persie fit genoeg om te starten. Wenger overweegt om zijn spits Marouane Chamakh rust te gunnen. "Marouane heeft dit seizoen erg veel gespeeld en is wat vermoeid. Bovendien was hij in Frankrijk gewend om gedurende deze periode een winterstop te hebben."

Arsenal en Chelsea proberen vanavond om de achterstand op Manchester United niet te ver te laten oplopen. De koploper won gisteren met 2-0 van Sunderland en is als enige ploeg dit seizoen nog ongeslagen.