Cel en tbs geëist voor verkrachtingen Bollenstreek

Tegen een 37-jarige man uit Voorschoten is donderdag elf jaar cel en tbs geëist voor het verkrachten van vier vrouwen in de Bollenstreek. Ook zou hij kinderporno in bezit hebben gehad en een luchtdrukwapen bij zich hebben gedragen.

Drie van de verkrachtingen, die voor veel onrust zorgden in de regio, vonden dit jaar plaats. De eerste was op 25 juli in Noordwijk. Daarna volgden twee verkrachtingen op 11 augustus in Voorschoten en op 1 september in Hillegom. De slachtoffers waren twee vrouwen van 23 en 24 jaar en een meisje van 15.

Na de verkrachting op 25 juli werd op basis van DNA-sporen duidelijk dat de dader ook achter de verkrachting van een 21-jarige vrouw op 2 augustus 2002 in Voorhout zat. Alle vrouwen werden van hun fiets getrokken en naar bosjes langs de weg gevoerd waar ze werden verkracht. Ook kregen de slachtoffers een doek of kledingstuk op hun hoofd, zodat ze de dader niet konden zien.

Na de eerste verkrachting van dit jaar werd een groot onderzoek opgestart. Ondanks diverse waarschuwingen aan vrouwen in de regio 's nachts niet alleen over straat te gaan vonden toch nog twee verkrachtingen plaats.

Het vierde slachtoffer verklaarde een motor te hebben gehoord en te zijn ingehaald door een motor. Vlak bij de plek waar ze werd verkracht stonden camera's langs de weg, die die nacht twee keer een motor hadden geregistreerd. Het voertuig bleek op naam van de 37-jarige man te staan.

De verdachte werd kort daarop aangehouden in zijn woning. Tijdens een huiszoeking werd een deel van de stof die was gebruikt om de gezichten van de vrouwen te bedekken gevonden. De man heeft alle vier de verkrachtingen bekend.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.