Extra voorstellingen succesfilm Dik Trom

Het aantal voorstellingen van Dik Trom wordt wegens groot succes opgeschroefd. De familiefilm draait vanaf donderdag in 106 bioscoopzalen, drie meer dan vorige week. Ook zijn veel van de zalen waarin de film vertoond wordt groter dan voorheen. Dat maakt distributeur Benelux Film Distributors woensdag bekend.

De film ging op 24 november in première en heeft sindsdien al ruim honderdduizend bezoekers weten te trekken, genoeg voor de status van gouden film. Dinsdag mochten regisseur Arne Toonen en de hoofdrolspelers in Amsterdam de onderscheiding in ontvangst nemen. De filmrollen zijn losjes geïnspireerd op de gelijknamige boeken van C. Joh. Kievit.

Dik Trom gaat over een zwaarlijvige familie die verhuist naar een dorpje waar iedereen extreem goed op zijn gezondheid let. De Troms zijn echter niet van plan zomaar hun leefwijze vaarwel te zeggen. Op den duur weten ze op geheel eigen wijze de dorpsbewoners voor zich te winnen.

De hoofdrol van Dik Trom wordt vertolkt door de 12-jarige Michael Nierse, die werd gevonden via een online auditie. Vader en moeder Trom zijn rollen van Marcel Musters en Eva van der Gucht.


Aantal voorstellingen Dik Trom opgeschroefd (Foto: Novum)