Mazembe stunt met finaleplaats op WK clubs

TP Mazembe heeft verrassend de finale bereikt van het WK voor clubteams. De kampioen van Afrika was in de halve eindstrijd met 2-0 te sterk voor het Braziliaanse Internacional. Het is voor het eerst sinds de invoering van het WK voor clubteams in 2000 dat er een ploeg die niet afkomstig is uit Europa of Zuid-Amerika in de finale staat.

Het Congolese Mazembe opende acht minuten na rust de score via Milota Kabangu. Vijf minuten voor tijd velde Dioko Kaluyituka het definitieve vonnis over de winnaar van de Copa Libertadores. De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.

Vorig jaar kwalificeerde Mazembe zich ook voor het WK voor clubteams, maar toen kwam de club uit de stad Lubumbashi niet verder dan de zesde plaats. In de finale is zaterdag Champions League-houder Internazionale of het Zuid-Koreaanse Seongnam de tegenstander.

(Foto: Novum)