'Elia wil weg bij Hamburger SV'

Volgens de Hamburger Morgenpost zinspeelt Eljero Elia op een vertrek uit Hamburg. De buitenspeler is ontevreden, aangezien hij nauwelijks speelminuten krijgt bij zijn ploeg.

Vorig jaar werd Elia door Hamburger SV overgenomen van FC Twente en de international van Oranje kende een sterke start in de Bundesliga. Dit seizoen gaat het echter een stuk minder met Elia. Hij kwam pas vier keer voor in de basisopstelling van trainer Armin Veh.

Afgelopen weekend begon Elia tegen Bayer Leverkusen opnieuw op de reservebank, maar mocht hij wel invallen. De vleugelaanvaller liet zich meteen van zijn positieve kant zien en scoorde een doelpunt. Deze treffer was achteraf niet genoeg, aangezien Leverkusen met 2-4 won.

Elia zou pas na het seizoen een beslissing willen nemen over zijn toekomst. Een tussentijds vertrek in de winterstop lijkt daarom uitgesloten. HSV neemt op dit moment een teleurstellende achtste plaats in op de ranglijst en daardoor ligt trainer Veh onder vuur. Martin Jol, die vorige week ontslag nam bij Ajax en tevens oud-trainer is van HSV, werd diverse malen genoemd als mogelijke opvolger.