Van der Ende: "Nijhuis wil moraalridder uithangen"

Orlando Engelaar werd afgelopen weekend in de eerste helft, na herhaaldelijk commentaar op de leiding, door arbiter Bas Nijhuis met zijn tweede gele prent van het veld gestuurd. Dit gebeurde tijdens het duel tussen De Graafschap en PSV (0-0). Mario van der Ende, voormalig topscheidsrechter, keek vol verbazing naar de beelden.

"Dit zijn toch geen redenen om iemand uit het veld te sturen?," reageerde Van der Ende vol ongeloof. "Ik zeg wel eens: als scheidsrechter moet je goeie ogen hebben maar slechte oren. Je moet in een wedstrijd toch kunnen discussiëren? Ik heb een beetje het idee dat Nijhuis de nieuwe moraalridder wil uithangen."

Daarnaast begreep Van der Ende ook niet waarom Nijhuis niet wilde zeggen wat Engelaar hem toeriep. "Geef dan tenminste aan wát Engelaar heeft gezegd. Wat-ie aan het doen was? Ha, John de Wolf en Jan Wouters begonnen vóór de wedstrijd al te vragen wat ik kwam doen. Als ik zo had gefloten als Nijhuis, had dat soort jongens alleen aan de wedstrijd kunnen beginnen met een nietje door hun lippen."