Haug: "Banden geen excuus meer"

Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug accepteert volgend jaar geen excuus meer van zijn coureurs over de banden. Dit jaar had Formule 1-coureur Michael Schumacher veel klachten over het Bridgestone-rubber, terwijl teamgenoot Nico Rosberg het een stuk beter deed. Volgend jaar wordt er met Pirelli's geracet. "De banden zijn voor iedereen gelijk."

Schumacher worstelde met de voorbanden, terwijl Rosberg slechts in enkele races het rubber niet op temperatuur wist te krijgen. Schumi was positief over het nieuwe Pirelli-rubber. "Deze banden passen een stuk beter bij mijn rijstijl." Rosberg wat minder. "De banden van Pirelli zijn langzamer en maken het afstellen van de auto moeilijker dan de banden van Bridgestone. In mijn ogen zijn ze minder goed, of op zijn best gelijkwaardig aan de Bridgestones."

Beide rijders wezen erop dat het afwachten is hoe de nieuwe banden bij de Mercedes van 2011 passen. Haug waarschuwt nu al dat mocht de combinatie niet werken de rijders het niet in de banden moeten gaan zoeken. "Als iemand in 2011 weer zegt dat de banden niet goed bij onze auto passen, vind ik dat geen geldig excuus," zegt de Duitser tegen Motorsport-Total.

"De banden zijn voor iedereen namelijk hetzelfde, dus het is de auto die bij de banden moet passen en niet andersom. Als het niet goed gaat, moet je veranderingen maken aan je bolide, want het is onmogelijk om de banden aan te passen als er maar één leverancier is."