FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Film

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 vormt de eerste helft van de verfilming van het zevende en laatste Harry Potter-boek. Na de dood van Professor Dumbledore (Michael Gambon) is de kwade tovenaar Voldemort (Ralph Fiennes) met behulp van zijn Death Eaters de baas van het Ministerie van Magie en van Hogwarts geworden. Harry, Ron en Hermione besluiten de opleiding te verlaten en op zoek te gaan naar de bronnen van de onsterfelijkheid van hun aartsvijand, de Horcruxes, en deze te vernietigen.

Het drietal moet in het geheim opereren, zonder steun van hun docenten of medestudenten. De grootste uitdaging is echter dat ze de duistere krachten van Voldemorts kwaad hen niet langzaam uit elkaar mogen laten drijven. Ondertussen is Voldemort natuurlijk nog altijd op zoek naar Harry, en stuurt een leger van zijn handlangers achter hem aan. Harry bereidt zich al zijn hele tovenaarscarrière voor op de confrontatie met Voldemort, maar is de geslepen tovenaar hem misschien toch nog te machtig?

Genre Actie, Avontuur, Familie, Fantasy, Drama
Regie David Yates
Cast Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Matthew Lewis, Bill Nighy, Tom Felton, Michael Gambon, Ralph Fiennes, Rhys Ifans, Rupert Grint, Bonnie Wright, Clémence Poésy, Jason Isaacs, Jamie Campbell Bower, John Hurt, Miranda Richardson, Ciarán Hinds, Warwick Davis, Robbie Coltrane, David Thewlis, Brendan Gleeson, Evanna Lynch, Helen McCrory, Timothy Spall, Julie Walters, Imelda Staunton, Fiona Shaw, Natalia Tena, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Richard Griffiths, Harry Melling, Frances de la Tour, Sophie Thompson, David O'Hara, Steffan Rhodri, Emma Watson, Daniel Radcliffe
Land van oorsprong Verenigd Koninkrijk
Label Warner Bros. Pictures, Heyday Films
Releasejaar 2010
Bioscooprelease NL 18-11-2010
IMDB-score 7.7
Aantal stemmen IMDB 401988
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
User-waardering 8.0
Aantal stemmen147
Positie in chart 20
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #139
special
Random Pics van de Dag #896
special
Random Pics van de Dag #895
review
Resident Evil 4 (2023)
special
Random Pics van de Dag #894
special
Weekend gifdump #111
©FOK.nl e.a.