Domenicali: "Ferrari heeft fout gemaakt"

Fernando Alonso verloor gisteren in de Grand Prix van Abu Dhabi de wereldtitel in de Formule 1 door een verkeerd getimede pitstop. Ferrari teambaas Stefano Domenicali erkent dit en vindt dat er niet een individueel teamlid op deze fout afgerekend moet worden.

Alonso verloor de titel aan Red Bull-rijder Sebastian Vettel die de race won, terwijl de Spanjaard niet verder dan de zevende stek kwam. "We hebben een fout gemaakt, dat valt achteraf duidelijk te constateren. Maar ik kijk er niemand op aan. Dat zou verkeerd zijn. We hebben als team een beslissing genomen die verkeerd blijkt. Ferrari is op goede en slechte momenten een team, dus nu ook," zei Domenicali.

"We vonden het nodig Fernando zijn pitstop te laten maken op basis van de slijtage van de banden zoals we ondervonden tijdens de trainingen en omdat we ervan uitgingen dat de andere deelnemers makkelijker zouden zijn in te halen. Dat was onze, naar nu blijkt, foute redenatie."

Domenicali vindt dat Ferrari trots mag zijn op de prestaties in 2010 en dat het kampioenschap niet in Abu Dhabi verloren werd. "Sport is soms pijnlijk, dat ervaren we nu. Vettel vond vast hetzelfde toen hij zijn motor opblies in Korea. Red Bull was sterker en Ferrari had juist nog iets om voor te strijden. We moeten de gedachte koesteren dat we zonder over de beste auto te beschikken toch heel dicht bij titelwinst zijn geweest."