De Bakker stijgt vier plaatsen op wereldranglijst

Tennisser Thiemo de Bakker is vier plaatsen gestegen op de wereldranglijst. Ondanks zijn uitschakeling in de eerste ronde van het Masterstoernooi in Parijs steeg de 22-jarige Westlander naar de 43e plek. De Bakker nadert daardoor zijn hoogste positie ooit. Op 19 juli stond hij veertigste van de wereld genoteerd.

Robin Haase zakte een positie en neemt nu de 59e stek in. De grootste stijging kwam op naam van Igor Sijsling. De 23-jarige Amsterdammer zag zijn finaleplaats bij het challengertoernooi in Aken beloond met een verbetering van veertien plaatsen. Sijsling staat nu 131e, zijn hoogste positie ooit. Jesse Huta Galung handhaafde zich op de 126e positie.

In de top van het klassement veranderde weinig. Alleen Robin Söderling en Andy Murray wisselden van positie. De Zweed Söderling, die zondag het Masterstoernooi in Parijs won, is nu de nummer vier van de wereld. Vanaf zondag strijden de beste acht spelers van dit seizoen in Londen bij de ATP World Tour Finals om de officieuze wereldtitel.