Booy: "Geen vervanger voor Mulenga"

FC Utrecht zal zich in de winterstop niet gaan roeren op de transfermarkt. De ploeg uit de Domstad zou graag een vervanger voor Jacob Mulenga halen, maar beschikt niet over de financiële middelen.

Mulenga liep tijdens het duel tegen ADO Den Haag (0-1) een zware blessure aan zijn knie op. De aanvaller is inmiddels geopereerd, maar zal begin volgend jaar nog een keer onder het mes moeten. Hierdoor zal zijn rentree op zijn vroegst in het volgende seizoen plaatsvinden.

De achterban van FC Utrecht hoopte stiekem op een nieuwe aanvaller, maar deze hoop blijkt dus ijdel te zijn. "Daar is echt geen geld voor," was de duidelijke taal van Foeke Booy, technisch directeur van de Domstedelingen.

"De club heeft nog altijd te maken met het verlies van vijf miljoen euro en we hebben juist begin dit seizoen extra inspanningen gedaan om tegenvallers als deze op te vangen. We hebben Frank Demouge gehaald voor het geval er iets met onze spitsen zou gebeuren. Daarnaast heeft de club nog een keer geïnvesteerd door het contract van Dries Mertens op te waarderen. FC Utrecht moet het nu doen met de spelers die we hebben."